Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Stročji fižol
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Andreja



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 22:52
Prispevkov: 129
Kraj: Dolenjska-450m

PrispevekObjavljeno: 25 Jul 2013 13:53    Naslov sporočila: Stročji fižol Odgovori s citatom

Stročjega fižola imamo na pretek, idej za porabo pa bolj malo. Nekaj smo ga blanširanega zamrznili, nekaj ga sporti porabimo tako, da ga skuhamo in zabelimo z ocvirki in drobtinami. Kako ga še porabite? Zaželjeni so tako recepti za kosilo kot tudi za zimske shranke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marinka



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 09:44
Prispevkov: 480
Kraj: Štajerska 254 m nv

PrispevekObjavljeno: 25 Jul 2013 14:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko ga uporabite za boranjo.
_________________
Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARTINKA



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19
Prispevkov: 530
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 25 Jul 2013 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi ga imamo zelo radi, a je letos zaradi uši bolj slabo rodil. Sicer pa ga jemo v solati, v ajmohtu, boramiji, popečenega na oljčnem olju in drobtinicah, vložen pa je pozimi super soalta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 25 Jul 2013 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako se naredi tale popečen?
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marinka



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 09:44
Prispevkov: 480
Kraj: Štajerska 254 m nv

PrispevekObjavljeno: 25 Jul 2013 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi popečemo oziroma zagrejemo ostanek zabeljenega. Mora biti lepo zapečen, da malo pohrusta.
_________________
Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9290
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Jul 2013 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vložen stročji fižol
Malo morje receptov s stročjim fižolom
Dober tek!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARTINKA



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19
Prispevkov: 530
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2013 16:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bobolino je napisal/a:
Kako se naredi tale popečen?
Čisto enostavno. Jaz na ponvici segrejem polovico masla in polovico oljčnega olja, dodam drobtinice, sol - vse skupaj premešam in dodam skuhan fižol. Med mešanjem popečem, da vsa morebitna voda izhlapi in fižol nežno porjavi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tjesih



Pridružen/-a: 18.06. 2013, 23:36
Prispevkov: 553
Kraj: Planina pri Postojni

PrispevekObjavljeno: 09 Avg 2013 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali ima morda kdo recept za solato iz stročjega fižola, rdečega korenja in ne vem še česa. Že dolgo je kar sem jedla, vem pa da je bil okus enaA.

Polni se v kozarce in spravi za zimo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bodika



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 09:55
Prispevkov: 390
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 08:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam recept iz fižola v zrnu,paprike in paradižnika.Fižol v zrnju lahko poskusiš zamenjat za stročji fižol.Ako te zanima ga ali koga drugega ga napišem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vodenka



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26
Prispevkov: 863
Kraj: Hrastje-Golo

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 08:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bodika le napiši saj tudi mene zanima.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9290
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 09:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj so trije, s sosednje strani:
Vložen stročji fižol
Solata iz stročjega fižola

Vložena mešana zelenjava, slednja je z zrnatim fižolom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vodenka



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26
Prispevkov: 863
Kraj: Hrastje-Golo

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala metuljc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bodika



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 09:55
Prispevkov: 390
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 21:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fižolova solata
3 dcl olja
1kg narezane paprike
1/2 čebule
praži pol ure nato dodaj
1kg narezanega paradižnika
praži še pol ure
dodaj
1kg kuhanega fižola v zrnju
cel poper po okusu
6 strokov česna narezanega na rezine
1 žlico soli
1 dcl kisa za vlaganje
1 žlico sladkorja
Vse skupaj naj vre 10 minut.Vroče zapri v kozarce.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na podoben način delam t.t. bolgarsko solato, le da vzamem rdečo papriko in pražim veliko manj časa, da paprika ostane hrustljava.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bodika



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 09:55
Prispevkov: 390
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2013 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Letos poskusim po tvoje.Verjetno mi bo bolj všeč. up
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.