Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Pasirka
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dajmar



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 00:20
Prispevkov: 1209
Kraj: Raka

PrispevekObjavljeno: 19 Avg 2013 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če boste kupili električno nikar od Iskre izdelane na kitajskem.
Je spasirala samo 3l paradižnika in je fuč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9290
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 19 Avg 2013 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem je še v garanciji, a ne?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dajmar



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 00:20
Prispevkov: 1209
Kraj: Raka

PrispevekObjavljeno: 19 Avg 2013 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nimam računa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18710
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 03:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dajmar, poskusi tudi brez računa, včasih uspe.
Sama imam tisto staro ročno, plehnato . Zelo mi je pri srcu, zato jo pustim v miru počivati v zadnjem kotu omare, omake pa delam s semeni vred Wink Laughing Laughing Laughing .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40
Prispevkov: 2496
Kraj: okolica Kopra

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 08:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MARIJAV je napisal/a:
Garden-ja, a tista pasirka, ki jo uporablja tvoj mož je taka, da se kot v loncu na dnu vodoravno vrti prerezana plošča, na navpični osi pa je ročaj, ki ga tudi vodoravno vrtiš Confused ?
Če je taka, potem lahko rečem samo "jao, kak zaklad daješ od hiše" Crying or Very sad .


Ja, s tisto dela, in pravi, da s to drugo ni primerjave. Tako da razumi ga.
Dokler dela on, je meni prav. Ko bom jaz, bom kupila električno.
_________________
Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kalček



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:34
Prispevkov: 31
Kraj: Pod Šmarno goro

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plehnato pasirko brez težav lahko predelate v električno. Odrežite ročaj z žagico za železo, pustiti morate le kake 3 cm štrclja. Večina moških pa ima doma tudi kako baterijsko vrtalko, ki jo nato vpnete na tisti štrcelj in električna pasirka je narejena. Paziti je treba le, da se baterijska vrtalka ne vrti prehitro. Mi tako doma kake 20 litrov paradajza spasiramo tik, tak. Eden drži mašinco in pasirko, drugi pa z zajemalko naklada.

A-je-to, ampak funkcionira...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
originalnilist



Pridružen/-a: 30.06. 2013, 19:21
Prispevkov: 939
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No Garden-ja če si še za dogovor,v četrtek proti večeru bom v Kopru pa se lahko dogovoriva.
DINKSI-še s tabo imam neke nerazčiščene račune, bi se kako zmenila za četrtek(da ti prnesem kar sem obljubila Laughing )
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marjeta



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:09
Prispevkov: 297
Kraj: blizu Sl. Bistrice, 700 mnm

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 12:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pasirke še vedno nimam.

Gledala sem eno v lokalni kmetijski trgovini. Je podobna kot ta na sliki na prvi strani, morda malo več kovinskih in malo manj plastičnih delov, cena pa nekaj preko 50 €. Se mi zdi predraga, pa si rečem, da tako zelo je pa spet ne potrebujem, v semenih in olupkih je samo zdravje, kaj bi to stran metali. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40
Prispevkov: 2496
Kraj: okolica Kopra

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 13:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Originalnilist, lahko. Javi se mi jutri na ZS, če je še aktualno, pa ti pustim GSM cifro.
_________________
Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi mezgo delamo tako da paradižnik narežemo na koščke, pokuhamo, skozi sito odlijemo odvečno vodo (se jo shrani za dodajanje v rižote ipd..), še malce pokuhamo, dodamo sol in začimbe, zmiksamo s paličnim, kuhamo še dobrih 5min, nalijemo v kozarčke/stekleničke in damo v ogreto pečico na 90°C za 15min.
Smo jo tudi že delali na sokovnik - da odteče odvečna voda, in potem nadaljevali po zgornjem postopku.

Me pa firbec matra kakšna je ta kovinska pasirka katero omenja kalček, kakšna slika mogoče, kje kupit, cena?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40
Prispevkov: 2496
Kraj: okolica Kopra

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TP, to je tista klasična, vodoravna, s katero recimo pasiraš krompir za njoke ali cmoke ali zelenjavo za mineštro.
Na dno vstaviš sito, potem zatakneš nanj mlin s kljuko za vrtenje in vrtiš.
Grem pogledat na net, če je kje slika:
pasirka
_________________
Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, to je torej ta za 11eur pri najboljšem sosedu. Pa se nič ne baše sito?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40
Prispevkov: 2496
Kraj: okolica Kopra

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 15:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj pravi, da je najboljša, in res je šalša tako gosta, da moram zraven dodat malo vode, ki se spusti, sicer je vse skupaj pregosto. Lanski sem morala med kuhanjem dodajati vodovodno vodo, letos pa sem rekla, naj mi malo paradajzove vode prilije zraven, ker nima smisla, da potem navadno vodo dotakam.
Ne, nič se ne maši. Ampak vrti z vso močjo in fajn stiska. Pravim jaz, da je vsaj za kaj koristno, da vsak dan telovadi in ruka uteži. Laughing
_________________
Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stara postaja



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 07:33
Prispevkov: 1170
Kraj: blizu Ptuja

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam tako pasirko in sem zelo zadovoljna. Meni ni delo z njo nič naporno, morda sem bolj utrjena ob svojem delu.
Delam pa sredozemsko omako po receptu iz Kulinarike, malo prirejeno, ker dam večje količine. Ko je pokuhano (ko se paradižnik razkuha), s paličnim mešalnikom zmeljem, nato pa spasiram na sito srednje velikosti. Semena gredo vstran, kožice pa se tako v glavnem že prej razbijejo, tako da je kalo minimalen. Ta mezga je tako dobra, da letos sploh ne bom delala posebej ketchupa, ker ga povsem zadovoljivo nadomesti. Od zaćimb pa dam baziliko, rožmarin, pehtra, rožmarin, materino dušico, pa seveda česen, poper, sol, sladkor. Najrej pa na olivnem olju prepražim narezano šalotko ali pa ptujsko čebulo (no, pa sem začela rikverc Embarassed ). lp
_________________
zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Irenca



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 14:56
Prispevkov: 522
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 21:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi meni je tale klasična ročna pasirka všeč Smile

Jaz imam sicer po novem tako s plastičnim ogrodjem, malo večjo kot je kovinska. Mi jo je mož kupil, pa sem hotela najprej nekaj komplicirati, ker ni kovinska, češ da plastika gotovo ne bo toliko zdržala, ampak zadnjič sem z njo fino spasirala 6 kg kuhanega paradižnika, tako da sem z njo super zadovoljna. Pa še rdeča je Wink

Je pa res, da verjetno kar traja, če ročno pasiraš po desetine kg paradajza. Za tistih nekaj par kg naenkrat, kar jih jaz kuham, je pa ročna več kot dovolj dobra Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.