Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Sok, marmelada iz vinogradniških breskev
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aladin



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 20:14
Prispevkov: 935
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: 21 Sep 2017 19:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kako se znebiš pešk v grozdni marmeladi na najlažji način?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9291
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 21 Sep 2017 19:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem vsako jagodo (imam debeloplodno izabelo) posebej stisnila, da je vsebina s peškami izskočila. To sem skuhala, preko cedila precedila, da so na njem ostale le peške. Lupine sem skuhala posebej, oboje združila, s paličnim zmiksala, sladkala,.......in naredila marmelado.
Ja, je malo dela, če se dela zunaj, ni težav, ker pač ni kaj dosti čiščenja potem, marmelada je pa izjemna in ni odpadkov, ki se jim ne moreš izogniti, če pasiraš cele prekuhane jagode. Žal v tem primeru ostane lep del lupin na cedilu.
V dobri uri sem pripravila toliko "materiala", da je nastalo 3,5 litra zmiksane mase, preden sem dodala sladkor.
ps: ne vem,. če je to najlažji način, zame je učinkovit in se ga držim. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5442
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 21 Sep 2017 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enako.

AAAA lačen Smile)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tonček



Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31
Prispevkov: 698
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 22 Sep 2017 10:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se zdijo marmelade z dodanim sladkorjem slaba hrana. Saj je možno marmelado skuhat brez sladkorja, pasterizirat in ko se odpre kozarec, dodat po želji stevijo ali podobno sladilo. Ali je že kdo kuhal marmelado s stevijo? V Avstriji se dobi stevija v taki obliki, da ima okus kot trsni sladkor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mravlja



Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50
Prispevkov: 4235
Kraj: Loka

PrispevekObjavljeno: 22 Sep 2017 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tonček je napisal/a:
Meni se zdijo marmelade z dodanim sladkorjem slaba hrana. ...


Oprosti Toncek Laughing , meni pa odlicna, "za prste oblizat"...
(v vojski bivse drzave, ko vcasih kake stvari tudi ni bilo na pretek, bi bil ti idealni "najboljsi" prijatelj vecine vojakov Laughing - v tem primeru, seveda - saj razumes...)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.