 |
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Plamenka

Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
bobolino je napisal/a: | Plamenka, zaupaš, katere? |
Na prvi strani, kjer imam seznam sort, sem zraven napisala tudi, kateri je dimljen. No, tile trije po opisih sodeč:.
Habanero Gambia
Habanero Harold St Barts
Habanero White |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zelenc

Pridružen/-a: 15.08. 2014, 13:10 Prispevkov: 464 Kraj: Ljubljana Podutik
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 17:38 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, ali takrat ko presajate v večje posode po kaljenju (torej ne še končna lokacija) uporabljate kakšno posebno zemljo in gnojila? Jest sem imel namreč v mislih kar klasično zemljo za presajanje...
Sprašujem, ker mi nekatere sadike tako hitro rastejo in jih bom moral verjetno prej, kot sem načrtoval, presaditi v večje lonce. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Plamenka

Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam Potground H. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobolino

Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09 Prispevkov: 2921 Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
Zelenc, jaz uporabim končni substrat, torej najraje Neuhaus N8, se pravi, ne več tistega za sejanje. _________________ "But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spiridon

Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 18:29 Naslov sporočila: |
|
|
@Zelenc, ne bo nobenih problemov, če boste presadili kar v navaden substrat za presajanje. Prehitro rast se da "krotiti"
z malo globljo zasaditvijo pri presajanju in z nižjo temperaturo. Tudi jaz sem bil prisiljen dati moje Habanere na okno v spalnici,
kjer je temperatura ne presega 17°C, ker so kazali že preveliko "voljo" do rasti.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zelenc

Pridružen/-a: 15.08. 2014, 13:10 Prispevkov: 464 Kraj: Ljubljana Podutik
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
Kulsko, hvala vam za nasvete!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spiridon

Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
Aja, pozabil sem še dopisati, da zaenkrat nič gnojiti.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majro
Pridružen/-a: 05.01. 2015, 20:02 Prispevkov: 41 Kraj: Zgornja Polskava
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
Moji sejančki pa rastejo prepočasi (komaj opazno od vzklitve) in sem jih danes z osvetljavo vred preselil kar v svojo sobo. Po moje bo kar temperatura glavni krivec, ki v prejšnji sobi ni presegala 16, 17 stopinj. Če se res izkaže tako in bodo sadike začele normalno rasti, vem kam gredo nazaj ko/če bodo to počele prehitro!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobolino

Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09 Prispevkov: 2921 Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
mfranc je napisal/a: | http://www.bolha.com/rastline/zunanje-rastline/sadike-semena/suhi-plodovi-in-semena-najmocnejsih-cilijev-extremno-pekoci--1296191940.html
Najbolje da ga kdo direktno vpraša, meni se ne da, po pregledu njegovih (številčnih) "pekočih cvetk" v tekstu spodaj
>>Najbolj pekoči deli ploda so pečke in mehka notranjost.<<
Se mi zdi, da imam letos tudi kakšno naravno dimljeno sorto v planu, kao - še več upanja polagam v tehniko dimljenja ala Pajo ...
LP | mfranc, malo midva tudi razmišljava v tej smeri, izdelati home made smoker. _________________ "But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spiridon

Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa potem uporabljate te dimljene čilije, pri katerih jedeh? Kak praktičen primer...?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
Spiridon je napisal/a: | Kako pa potem uporabljate te dimljene čilije, pri katerih jedeh? Kak praktičen primer...?
LP |
Joj samo v zelje in repo jih še nisem dal. Pa na ribe. Meni res pašejo povsod. _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
orhy

Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 22:34 Naslov sporočila: |
|
|
pajo je napisal/a: | Joj samo v zelje in repo jih še nisem dal. Pa na ribe. Meni res pašejo povsod. |
ampak v joto (iz kislega zelja, ali repe) pa bi najbrž tudi pasali. _________________
  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 22:52 Naslov sporočila: |
|
|
Evo jota je jutri na jedilniku. Bom probal. _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
metuljc

Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
Tenstano zelje je zakon z mal čilija, lahko tudi dimljenega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spiridon

Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 03 Feb 2015 23:11 Naslov sporočila: |
|
|
OK, jaz posušene in zmlete čilije tudi povsod tiščim noter... ampak dimljeni?
Računam na iskrenost... A se res tako močno okusi ta priokus po dimljenem, da je opazna bistvena razlika med njimi in "navadnimi" posušenimi čiliji,
ki opraviči namensko nabavo dimnice, ali pa gre morebiti bolj za subjektiven okus uporabnika, ki ve, da je dodal čilije, kateri so bili predhodno dimljeni?
Poznam okus dimljene svinjine, govedine in rib, ne poznam pa okusa dimljenih čilijev, zato sprašujem...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 135, 136, 137 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 135, 136, 137 Naslednja
|
Stran 29 od 137 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|