Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




polnjena paprika - malo drugače

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 01 Sep 2014 10:33    Naslov sporočila: polnjena paprika - malo drugače Odgovori s citatom

paradižnika skoraj da nimamo več, zato je in upam, da še nekaj časa bo paprika. za ta način je boljše da paprika ni ta velika okrogla babura ampak takšna bolj podolgovata, rahlo okrogla, ploščata in seveda ta večji čiliji. in sedaj kako pripravim polnjene paprike na malo drugačen način.

- mleto meso (cca 1/4 ali malo več) to popražim. dodam začimbe (dosti sesekljanega česena, timijan, origano,majaron...kar imaš pri roki papar, sol) prepražim. ko se ohladi dam v skledo v katero naprej dodajam
- narezan čili (po okusu, ker bo dodan sir, lahjko je čilija več-namreč sir blaži skovile)
- na koščke narezan pečeni melancan (pečen na suho.gradele)
- 2 rezini tanjše rezanega kruha na kockice (ne svež-je premljackav)
- velika žlica narezanih kaper
- žlička vloženega zelenega popra (narezanega )
- nekaj vloženi lisičk
- 250 gr slanog sira (Salakis-priporočam tudi za jesti kar tako)
(od zunaj piha kot 100grških bogov in boginj. tem je 16stop)
- 3-4 velike žlice milerame
- ubijem 2 jajca
- popram in solim

vse rahlo zmešam v kompaktno maso in napolnim paprike. položim v namaščen pekač. v ostanek mase dodam malo olivnega olja in to maso rasporedim po vložencih. pokapam z olivcem in dam v vročo pečico za 4o ali već minut na 200. ko vidim, da se je naredila korica je zadeva gotova.

mali nasvet: preden začneš čistiti paprike jih položi v protvan, da vidiš koliko jih gre noter. zadeva je odlična, ker paprike pustijo sok. lahko ješ tudi hladno. čiliji to superca. v maso lahko daš karkoli imaš v frižiderju (pozabljeni ostanki salam in sirov itd) skratka hrana za umetnike.

zadnjič sem naredila samo s sirom plus vse ostalo. zelooo dobro (recept za AA)

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 01 Sep 2014 10:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

samo sa sirom in z ostalim. (daš domišljiji prosto pot) lpvoda

na dnu protvana ni maščoba ampak sok od paprik (noter nisem dala kruh, zato je več tekočine okoli).
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
originalnilist



Pridružen/-a: 30.06. 2013, 19:21
Prispevkov: 939
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 01 Sep 2014 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Domišlije imam, paprik pa nemam Laughing Laughing
Voda naj ti teknejo hej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
greeny



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 14:48
Prispevkov: 795
Kraj: MS - LJ

PrispevekObjavljeno: 01 Sep 2014 12:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri nas mama vedno dela v glavnem samo mleto meso, malo riža in se kuhajo potem v paradižnikovi omaki. Bomo enkrat tudi v pečici. Drugače je ponavadi zanimivo in dobro Smile .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sanjarka Ana



Pridružen/-a: 07.07. 2013, 08:03
Prispevkov: 1203
Kraj: okolica Radovljice

PrispevekObjavljeno: 02 Sep 2014 06:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Njami ... super izgleda Voda. Z mletim mesom jih še nisem delala takole v pečici. Moram poizkusit. Za vikend.

Jaz jih velikokrat polnim(pa tudi drugo zelenjavo) z mešanico kuskusa in drobno nasekljanim piščancem ali gobami. Všeč mi je tudi v kombinaciji z ohrovtom, zeljem ... pač kar je trenutno pri roki in je za ponucat. Namesto kuskusa včasih ovseni kosmiči, dodana semena. Kisla smetana ali sir ali mogoče jajce v maso. Različno pač, kot dan ni dnevu enak.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 02 Sep 2014 08:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S. Ana živio, zelo dobro izgleda tvoja ponudba in je zagotovo tudi okusna. bom poskusila tvoj recept. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.