 |
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Spiridon

Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 06 Okt 2015 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
Tako Stenko d.o.o., kot Vetro Emba d.o.o. (Svet stekla) svojih artiklov ne pošiljata po pošti, temveč je možen samo oseben dvig/nakup
v njihovi trgovini. Preverjeno.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zelenc

Pridružen/-a: 15.08. 2014, 13:10 Prispevkov: 464 Kraj: Ljubljana Podutik
|
Objavljeno: 08 Okt 2015 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
Sakramensko vreme - zdej dežuje, pol bodo pa temperature padle. Bo treba počas pospravit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
goIdhorn

Pridružen/-a: 17.08. 2015, 12:03 Prispevkov: 455 Kraj: okolica NG
|
Objavljeno: 08 Okt 2015 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
Zelenc je napisal/a: | Sakramensko vreme - zdej dežuje, pol bodo pa temperature padle. Bo treba počas pospravit? |
Jaz sem včeraj predzadnje presadil v lonce, samo še trije čakajo, ker so polno obloženi in rabijo še par dni da dozorijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 08 Okt 2015 12:41 Naslov sporočila: |
|
|
Zelenc je napisal/a: | Sakramensko vreme - zdej dežuje, pol bodo pa temperature padle. Bo treba počas pospravit? |
Bo kar bo!  _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Med_Ica
Pridružen/-a: 05.06. 2015, 15:14 Prispevkov: 83 Kraj: Klenik (Pivka)
|
Objavljeno: 08 Okt 2015 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
Potem ko sem svoje rastline prestavil na toplo, so se mi pojavile uši. Lani sem boj izgubil. Zato sedaj išče nekaj kar bo res delovalo. Kakšen dober predlog?
Ker so rastline velike, je škropljenje z Aktiv-R vprašljivo, saj je po mojih izkušnjah treba škropiti non-stop... Razmišljam, da bi rastline prestavil nazaj ven. Vidim, da se v Ljubljani to še da izvesti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mfranc

Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 08 Okt 2015 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
Če želiš ostati pri naravnih insekticidih, sta bolj učinkovita Neem olje (njegovi proizvodi: Neem Azal, neem tonik) in sredstva iz Piretrina.
Za uši velja pravilo (razen za kak hud sistemik), da se tretirajo dva do trikrat v razmaku enega tedna. Drugače je to "džabe rabota" .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
julijak
Pridružen/-a: 25.01. 2015, 19:18 Prispevkov: 146 Kraj: Ormož, 183 nmv
|
Objavljeno: 08 Okt 2015 19:55 Naslov sporočila: |
|
|
Godlhorn, čebelarska trgovina ima malo morje različnih stekleničk. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mfranc

Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 08 Okt 2015 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
goIdhorn je napisal/a: | Mene pa zanima, kje nabavljate te 100 ml stekleničke za omake? Lahko kdo napiše kakšen model stekleničke je najpripravnejši za polnjenje? In seveda možnost naročila preko spleta. Pa da ni treba naročat cele palete..... za letos bi rabil kakih 10 kosov. |
Najbolj pripravne so seveda stekleničke, pravzaprav kozarci za vlaganje s širokim grlom. Če boš delal redke omakce, so te 100 ml stekleničke tudi čisto uporabne.
Sam delam zelo goste namaze in jih nadevam v 200 - 250 ml kozarčke. Naredim jih nekje med 20 in 30 v sezoni; če bi uporabljal te 100 ml stekleničke, ob ustrezno redki omakci, bi dobil nekje do 100 stekleničk ozimnice .
Ne vem, kam bi jih dal; pri nas je vse majhno, tudi shramba .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
choco_chili

Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58 Prispevkov: 105 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 09 Okt 2015 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
Najpripravnejši stekleničk so tisti modeli, ki imajo malce širši vrat oziroma dulec, zaradi lažjega polnjenja. Pri Stenku so to tiste, ki jih ima za olje.
Te, ki jih uporabljam in so označene kot Konjak ali sedaj nove malce zaobljene kot Viski, imajo ožji vrat in rabiš lijak z ožjim vratom za polnjenje. Delam takšne omakce, da niso preredke in da še vedno stečejo iz stekleničke, čeprav včasih z malo pomoči.
Sem pa v dar dobil knjigo Kuhajmo s čilijem od Nickelsa in sem malce razočaran nad recepti oziroma je bolj verjetno, da sam pretiravam s količino čilija v omakah. Verjetno bo bolj to zadnje. Poleg tega je pri skoraj vseh receptih o omakah dodana voda, katero pa jaz nikoli ne dodajam. Menim, da voda nima kaj iskati pri kuhanju omake, saj je že v paradižniku oziroma drugih sestavinah toliko tekočine, da omaka ni pregosta, razen, če jo sam želiš narediti zelo gosto.
Sem pa poskusno za foro naredil njegov čisto osnoven recept za omako in vsaj zame to ni to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 09 Okt 2015 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
Enako. Vode nisem nikoli dodajal. Sedaj pa kakor kdo hoče. _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kravzlj
Pridružen/-a: 18.02. 2014, 11:59 Prispevkov: 762 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: 09 Okt 2015 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem dodajal samo slivov kis.
Moji čiliji ki sem jih presadil in obrezal so začeli poganjati. Na toplem ob oknu.
LP _________________ " Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! " |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 09 Okt 2015 19:42 Naslov sporočila: |
|
|
Naši čiliji so še na vrtu, tako kot vsako leto tam ostanejo do britkega konca (prvi minus)- Do takrat pa so zelo zdravi in polni plodov, pa tudi cvetijo še.
Zdaj sproti pobiramo dozorele in kuhamo omako, marmelado in vlagamo v kis. Nekaj jih sušimo. Ko bo napovedan minus pa bomo vse plodove pobrali in tudi iz njih pripravili shranke, ki pa bodo bolj zelene barve.
Mislim, da so čiliji ena bolj zdravih in trpežnih rastlin, kar jih poznam... _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
choco_chili

Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58 Prispevkov: 105 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 09 Okt 2015 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni se je čez noč vse spremenilo. včeraj popldan še vse uredu, danes ko sem prišel iz službe pa 1/3 popokanih plodov. Sem stopil v akcijo in pobral skoraj vse chocolate habanere (na fotru sem jih še pusti), jolokie, moruge in chery bombe. Zunaj so še ostali Aji cito, ki se še dobro držijo oziroma nisem videl sprememb, jih je pa še polovica zelenih.
Pa temperature bodo še bolj padle, tako da se mi zdi, da je konec na Ljubljanskem koncu z zunanjimi čiliji, sploh z jutranjo meglo in nizkimi temperaturami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zelenc

Pridružen/-a: 15.08. 2014, 13:10 Prispevkov: 464 Kraj: Ljubljana Podutik
|
Objavljeno: 10 Okt 2015 07:54 Naslov sporočila: |
|
|
Misliš da so popokali zaradi dežja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
choco_chili

Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58 Prispevkov: 105 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 10 Okt 2015 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Zaradi dežja, vkage in nizjih temperatur. Zjutraj, ko se zbudim, je cela terasa v megli, vlage pa za popizdit. Tale Fužinski konec ima malce drugačno podnebje v Lj zaradi bližine Toplarne. Tukaj že jeseni drgnemo led iz stekel na avtu ;) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 125, 126, 127 ... 135, 136, 137 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 125, 126, 127 ... 135, 136, 137 Naslednja
|
Stran 126 od 137 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|